dinsdag 19 maart 2013

Rechtszaak Griekenland


In juli 2012 stuurde ik “Mandy” een email om te vertellen dat er een boek zou verschijnen. Ik vroeg haar of ze met haar eigen naam vermeld wilde worden of liever niet. Voor de zekerheid stuurde ik eenzelfde bericht naar haar moeder.

Gewoon een net mailtje, met een normale vraag. Niets bijzonders.


Een reactie had ik niet van haar verwacht. Groot was dan ook de verbazing dat ik weken later ineens een brief van een advocaat (?!) op de deurmat vond: "Mandy" wilde dat haar privacy te allen tijden gewaarborgd zou blijven en wilde niet met haar echte naam in mijn boek. WTF? Waarom had ze niet gewoon een mailtje terug gestuurd?
Bizar bovendien dat ze zich blijkbaar erg druk maakt om haar privacy en reputatie, terwijl die andere zaak haar niets interesseert.

Waarom ik hiermee kom? 
Die andere zaak komt er aan. 
Binnenkort is er (weer) een rechtszitting in Griekenland naar aanleiding van het ongeluk op 18 september 2007. 
Een ongeluk wat ontzettend veel gevolgen heeft (gehad).
Voor haar.
Voor mij.
Voor onze omgeving.
Een ongeluk waarin zij aangemerkt is als verdachte.

Ze doet net alsof het ongeluk nooit is gebeurd. Alsof er nooit een rechtszaak (geweest) is. Alsof ik en  het ongeluk niet bestaan. Nooit bestaan hebben.
Ik vraag me af:
“Mandy” als je onschuldig bent, waarom doe je niets om dit te bewijzen?
“Mandy” als je schuldig bent, waarom neem je je verantwoordelijkheid dan niet?
Of ben je na 5jaar nog steeds op de vlucht? (lees ook dit bericht)

Voor de rechtszaken  in Griekenland ben je niet bang, maar voor je reputatie schijnbaar wel? Nou “Mandy”, wees maar niet bang dat ik je reputatie zal schaden. 
Dat heb je zelf al gedaan.


7 opmerkingen:

 1. En wat dacht dat advocaatje nog klaar te spelen?
  Of was het advocaatje niet goed geïnformeerd?
  Meis, ik geef je groot gelijk als je "Mandy" en alles om haar geen achter je laat.
  Blijf vooruit kijken en genieten van leuke dingen en mensen!

  Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch apart dat 'Mandy' nu als verdachte is aangemerkt. Ik heb uiteraard het boek gelezen maar daar valt dat nog niet uit te halen. Schept voor jou natuurlijk ook wat meer duidelijkheid over de toedracht van het ongeval...

   Boudewijn

   Verwijderen
 2. Lieverd ik snap je frustratie!!!! Focus lekker op de mensen die t wel waard zijn. Dat mens is geen knip voor haar neus waard. Normaal als een mens reageren op een mailtje is blijkbaar te moeilijk. BTE :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Evert, ik denk dat het advocaatje idd niet goed was geïnformeerd. In de brief stond bijv. ook dat zijn cliënt uit betrouwbare bron had vernomen.... Ik heb haar zelf gemaild, hoe betrouwbaar wil je t hebben? Maarre, ik geniet lekkervan 't leven dus komt helemaal goed! xxx

  @ Boudewijn, zo stond het in de dagvaardiging die ik kreeg, kan er verder ook nix van maken. We zullen zien wat de rechter zegt.

  @ GI You're right! Love You Schat BTE4EVER ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lindsay Misschien zie ik spoken, maar ik begin zo langzamerhand een beeld te krijgen van dat ongeval. Ik krijg het idee (Ja 'Mandy', idee, ik zeg niet dat het zo is anders heb ik een aanklacht wegens smaad aan m'n broek) dat Mandy toch schuldig is aan het ongeval. In principe is het achteropkomende verkeer verantwoordelijk (dus in dit geval die Griekse meneer). Maar misschien heeft Mandy wel een heel rare move met die scooter gemaakt, zonder om te kijken, zonder richting aan te geven,waardoor die Griek jullie redelijkerwijs niet meer kon ontwijken. Misschien hebben getuigen dat wel bevestigd. Weet je, ik ben je boek nu aan het herlezen. Het valt me op dat er tussen jou en Mandy al bij haar eerste bezoekje aan het ziekenhuis in Rotterdam een heel vreemde sfeer hing. Mandy was ineens een vreemde voor je, schreef je. Dan die opmerking van Mandy: 'durf je nog wel bij me in de auto te zitten?', de eerste keer dat jullie weer naar de Vesting gingen. Het krijgt ineens een heel andere lading. Het zou ook kunnen verklaren waarom ze inderdaad voor het ongeluk op de vlucht gegaan is.
   Of loop ik nou te malen? Anyway, sterkte met de rechtszaak, blijf het uiteraard op de voet volgen.

   Boudewijn

   Verwijderen
 4. Misschien vind ze dat het tijd word om het achter haar te laten, en verder te gaan met haar leven?

  BeantwoordenVerwijderen