dinsdag 11 februari 2014

Brainstormt


Het is een tijdje stil geweest, maar ik hoop vanaf nu het bloggen weer op te kunnen pakken!

Begin januari 2014 is de website van Brainstormt online gegaan!
Een website voor- en door jongeren met hersenletsel.

Op de website is praktische informatie te vinden over hersenletsel. Ook is er een (afgeschermd) forum waar jongeren met hersenletsel elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Daarnaast is er de rubriek ‘Mijn Verhaal’ waarin maandelijks jongeren met hersenletsel aan het woord zijn over hun leven. Ook zijn er vijf bloggers die je een kijkje in hun leven geven.Hoe is Brainstormt ontstaan?
Ik kreeg veel reacties van jonge lotgenoten over mijn boek. Zij gaven aan zich in mijn verhaal te herkennen. 

Tess Scheele, de andere beheerder van de site, werd in januari 2013 gevolgd door TV-West die, namens de hersenstichting, een reportage over het leven van Tess en haar hersenletsel maakte. Tess kreeg veel reacties van lotgenoten, die aangaven dat er behoefte is aan veel meer van dit soort verhalen. Na contact te hebben gehad met elkaar hebben we samen brainstormt opgericht.

Waarom brainstormt?
De naam brainstormt komt voort uit, hoe toepasselijk ook, onze brainstormsessie over het creëren van een ontmoetingsplaats voor jongeren met hersenletsel. Als je op latere leeftijd hersenletsel krijgt staat je leven op zijn kop. Er is veel onrust in je hoofd. Je hebt te maken met een brainstorm. Ook tijdens je leven en de verschillende fases daarin zal de brainstorm regelmatig voorbij komen. Via brainstormt.nl kunnen we elkaar helpen: als de storm opkomt, maar ook als hij ligt…

Wat maakt brainstormt bijzonder?
•  De site is gemaakt door ervaringsdeskundigen;
•  De site is vooral richting op jongeren (van 15 tot 40 jaar);
•  De site maakt geen onderscheid tussen niet- en aangeboren hersenletsel. Maar is vooral gericht op de gevolgen en hoe verder. Natuurlijk hebben we wel de nodige aandacht voor de heftige verandering die iemand met NAH doormaakt.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op Brainstormt!
Brainstormt op internet
Brainstormt op Facebook
Brainstormt op Twitter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten